Kom og vær med til et rollespil, der skruer tiden hundrede år tilbage, fyldt med dyr, nisser og møg, historie og masser af sjov og juleballade.

Ishøj Naturcenter har med hjælp fra personalet på Bredekærgård, lavet et rollespil. Formålet er at vise, hvordan livet kunne være på en gård omkring år 1900, samt at give børnene en god og tæt oplevelse med nogle af dyrene på gården, og selvfølgelig lave en masse sjov og juleballade.

Forløb:
Forløbet varer ca 2 timer medregnet, at I spiser frokost på Bredekærgård.

Der er to karle og en malkepige på gården. I møder en af  de to karle enten Otto eller Kresten, eller malkepigen Karen nede i Tranegilde by, og så går I sammen tilbage til gården. Otto, Kresten og Karen tror, at I kommer fra fattiggården for at hjælpe dem. De lever i starten af 1900-tallet, har ikke gået i skole og ved ikke hvad biler, mobiler osv. er for noget. De snakker også sjovt og kalder børnene for skrællinger.

Vuggestue til børnehave vil møde Kresten eller Karen, og skolebørnene vil møde Otto eller Karen. Ens for forløbene er, at børnene skal hjælpe med pligterne på gården, så Otto, Kresten og Karen kan komme hjem til jul.

Medbring:
Det er vigtigt at I alle, ikke kun børnene, er varmt klædt på og har ordentligt fodtøj på. Der er koldt i stalden, og I skal have tøj og fodtøj på, der kan tåle at blive beskidt. I kan spise madpakker i landsbysalen.

Lærer/pædagog opgave: 
I skal bare spille med på historien og hygge jer med børnene

OBS: Turene er primært for de ældste vuggestuebørn til børn i 3. kl.
Vi har haft større klasser ude, og det kan godt lade sig gøre. I skal bare huske på, at det er et julerollespil og det bygger derfor meget på tro og overtro, så både børn og voksne skal være klar til at lege med.

Alderstrin

2-9 år

Periode

Uge 49 og frem til jul

Læringsmål

Eleverne får en fornemmelse af, hvordan livet var på en gård for 100 år siden. De præsenteres for dyrene og lærer på egen krop, hvordan disse skal passes. Eleverne introduceres til nogle af de myter og den overtro, der i høj grad prægede landbolivet før i tiden.

Senest opdateret 28. april 2015